Čokoladni krem sa urmama


 

Potrebno je:

100 g urmi bez koštica
100 g mlevenih oraha (lešnika ili badema)
30 g maslaca
3 kašike kakao praha
topla voda

Priprema:

1. Urme staviti u manju posudu i naliti sa toplom vodom samo koliko da ogreznu i ostaviti ih jedan sat (ja sam koristila suve urme, sledeći put ću sveže jer će lakše da se samelju). Posle sat vremena procediti urme i vodu sačuvati.

2. U jači secko prvo samleti orahe. Izvaditi mlevene orahe u tanjir. Ubaciti urme, dodati malo vode u kojoj su urme bile (ja sam ukupno potrošila 80 ml vode) i početi sa mlevenjem urmi. Kada su se samlele, ubaciti mlevene orahe, kakao prah i omekšali maslac. Uz postepeno sipanje vode mutiti sve dok se ne dobije kremasta struktura.

4. Čokoladni krem sipati u staklenu teglicu i držati je na sobnoj temperaturi (ne mora u frižider). Krem koristiti kao namaz ili jednostavno kada vam se jede nešto slatko uzmete kašičicu krema...

Od kada sam videla ovaj recept u jednim našim novinama znala sam da krem mora da bude odličan. I zaista jeste...

Коментари

Популарни постови