Riblja pašteta
Potrebno je:
1 konzerva tune u komadima u ulju (od 180g)
2 konzerve sardine u ulju (od po 125g)
100 g crnog luka
1 kašika senfa
1 kašika kečapa
200 g margarina
2 male, čajne, kašičice limunovog soka
soli po ukusu
Priprema:
1. Tunu i sardine ocediti od ulja. Margarin treba da bude sobne temperature. Crni luk sitno iseckati. Sve sastojke podeliti na pola, iz razloga da se lakše sjedine i pretvore u pravi namaz.
2. Polovinu količine sastojaka staviti u secko i mutiti sve dok se ne dobije kremasta smesa, koja potpuno podseća na pravu paštetu. Dodati soli po ukusu i mutiti samo da se so sjedini. Isto učiniti i sa drugom polovinom sastojaka.
3. Paštetu staviti u odgovarajuću staklenu ili porcelansku posudu, poklopiti i ostaviti u frižider. Najbolje bi bilo da se posluži narednog dana, da se svi ukusi spoje. Ja nisam mogla da izdržim, "dozvolila" sam da odstoji četiri sata, pa sam je probala. Samo ću vam reći da sam, ja koja nisam baš neki ljubitelj ribljih pašteta, u slast pojela dva tostirana parčeta hleba premazana paštetom. Mogu slobodno da kažem da ovakav, savršen, ukus još nisam probala kod kupovnih pašteta...
4. Pašteta u frižideru može da se čuva 3-4 dana.
Коментари
Постави коментар