Punjeni krompir




Potrebno je:

6 većih krompira (1,4kg)

Fil:

3 jaja
50 g dimljene šunke
100 g crvenog luka
2 čena belog luka
1/2 manje vezice peršuna
150 g kačkavalja (trapist, edamer...)
sredina izdubljenog krompira
soli po ukusu

Priprema:

1. Rernu uključiti na 200 stepeni. Krompir poređati u pleh preko pek papira. Svaki krompir preliti sa malo ulja i rukom premazati ulje preko celog krompira (to možete da uradite i silikonskom četkicom). Staviti krompir da se peče u zagrejanu rernu 1 sat (probajte čačkalicom, ako čačkalica lako prolazi kroz krompir onda je pečen). Pečeni krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Prohlađenom krompiru iseći tanko površinski sloj (u vidu poklopca), pa kašičicom izvaditi sredinu krompira i staviti je u dublju posudu. Izvađenu sredinu krompira viljuškom izgnječiti, kao za kromir pire.

2. Fil: Dimljenu šunku (ili bilo šta imate od suhomesnatog) iseći na kockice. Crveni luk, beli luk i peršun sitno iseckati. Kačkavalj krupno narendati.
U odgovarajuću posudu razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Ne treba ih puno mutiti, samo da se jaja sjedine. Dodati iseckanu šunku, obe vrste luka, peršun i 50 g narendanog kačkavalja. Sve sastojke sjediniti viljuškom. Ubaciti izgnječenu sredinu krompira, posoliti po ukusu i dobro sjediniti viljuškom. 

3. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. U pleh, preko pek papira, poređati izdubljeni krompir. Krompir napuniti pripremljenim filom. Preko fila staviti narendani kačkavalj i staviti pleh u zagrejanu rernu 10 minuta. Punjeni krompir poslužiti sa salatom po želji. 

 

Коментари

Популарни постови