Čizkejk sa ukusom kafe



Kora:

300 g mlevenog oreo keksa 
60 g šećera u prahu
60 ml mleka
100 g otopljenog maslaca

Krem sa pudingom:

100 g crne čokolade za kuvanje
80 g maslaca
2 kašike šećera u prahu
1 krem puding sa ukusom čokolade (koji se ne kuva)
250 ml mleka

Krem sa kafom:

100 g crne čokolade za kuvanje
80 g maslaca
2 pune kašičice kafe u granulama
2 kašike vrele vode
200 g slatke pavlake
60 g šećera u prahu
200 g krem sira
1 kesica želatina u prahu (pakovanje od 10g)

Priprema:

1. Obruč kalupa za torte veličine 26 cm obložiti providnom folijom i staviti na tacnu za tortu (ako želite da vam torta bude višlja koristite obruč kalupa od 24 cm). Mleveni keks staviti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i promešati. Zatim sipati mleko i otopljeni maslac. Kašikom dobro sjediniti sastojke. Izručiti u sredinu postavljenog obruča i kašikom formirati koru, dobro je pritiskajući. 

2. Krem sa pudingom: Izlomljenu čokoladu, iseckani maslac i šećer u prahu staviti u manju posudu. Posudu staviti na šporet i na tihoj temperaturi otopiti sve sastojke. Mešati sve dok se ne dobije glatka smesa. Ostaviti da se ohladi. Za to vreme umutiti krem puding. U dublju posudu staviti prah iz kesice za krem puding, sipati hladno mleko i mikserom umutiti. U umućeni puding dodati mešavinu sa čokoladom, mikserom sjediniti sastojke i sipati preko kore. Poravnati kašikom. 

3. Krem sa kafom: Izlomljenu čokoladi i iseckani maslac staviti u manju posudu i otopiti na pari. U šoljicu staviti kafu, preliti je sa vrelom vodom i rastvoriti, Rastvorenu kafu sipati u otopljenu čokoladu, promešati još jedan minut i ostaviti da se ohladi. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu, ali vodeći računa da ne bude prečvrsto umućena, da ostane penasta. Krem sir viljuškom blago umutiti, dodati ga u slatku pavlaku i sve dobro umutiti. Sipati i ohlađenu čokoladu sa kafom, pa umutiti.  Nabubreli želatin staviti na tihu vatru da se otopi, uz stalno mešanje, vodeći računa da ne provri. Otopljeni želatin sipati u krem i umutiti da se svi sastojci dobro sjedine pa sipati preko prvog krema. Ravnomerno ga rasporediti i ostaviti tortu preko noći u frižider.

4. Narednog dana izvaditi tortu, skloniti obruč, iseći veće parče i uživajte u ukusu.

Коментари

Популарни постови