Keks sa nutellom


 

Potrebno je:

1 jaje
180 g nutelle
140 g mekog brašna T-400

Za punjenje keksa:

80 g nutelle
seckani lešnici

Priprema:

1. U vanglicu razbiti jaje, dodati nutellu i mikserom umutiti. Ubaciti brašno i dobro sjediniti mikserom (ako treba poslužite se na kraju i špatulom ili kašikom). Testo prebaciti na providnu foliju i oblikovati duži valjak koji će se kasnije iseći na 20 jednakih delova. Testo uviti u foliju i ostaviti u frižider 20 minuta. 

2. Preko velikog pleha od električnog šporeta staviti pek papir. Testo izvaditi iz frižidera i oštrim nožem ga podeliti na 20 jednakih delova. Svaki deo rukama oblikovati u kuglicu i poređati ih na pripremljeni pleh. Kuglice ređati na odstojanju jedne od drugih. Drškom od varjače pritisnuti svaku kuglicu da se napravi udubljenje za punjenje.
Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni.

3. Punjenje keksa: U kesu za zamrzivač sipati nutellu. Odseći vrh kese i napuniti keksiće. Popovršini posuti iseckanim lešnicima. Staviti keks da se peče 10 minuta. Pazite da ih ne prepečete, jer će biti tvrdi (čim donji deo keksa malo očvrsne pečeni su). 

4. Ostaviti keks da se ohladi u plehu, pa ga prebaciti na tacnu za posluženje.

Keks sam pravila po receptu Natalije Milodanović.

Коментари

Популарни постови