Salata sa piletinom


 

Potrebno je:

1/2 kg pilećeg belog mesa bez koske
120 g šargarepe
180 g graška
200 g kukuruza šećerca iz konzerve
100 g kiselih krastavčića
200 g fermentisanih šampinjona (kupovni, u tegli)
200 g testenine
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera

Za preliv:

300 g majoneza
1 kašika senfa

Priprema:

1. Pileće meso staviti da se skuva. U drugoj posudi skuvati grašak i šargarepu, ali pazite da ne prekuvate povrće. Kisele krastavčiće i šampinjine iseckati i iscediti. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja i isprati je pod mlazom hladne vode. 

2. U veću i dublju posudu staviti skuvanu testeninu. Dodati kuvano pileće meso iseckano na kockice. Zatim dodati grašak i šargarepu isečenu na polukrugove. Ubaciti kisele krastavčiće, kukuruz šećerac i šampinjone. Posuti solju i mlevenim biberom. Dobro promešati. Ubaciti majonez i senf. Još jedanput sve sastojke dobro promešati. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider pola sata pre posluženja. 

3. Kada sipate salatu u tanjir, ko želi, može dodati pola paradajza iseckanog na kockice i iseckanu ljutu papričicu. Ova salata je toliko zahvalna što možete da kombinujete sve sastojke koje volite. Na ovoj vrućini je pravi spas, veoma ukusna, zasitna i izdašna...

Коментари

Популарни постови