Sladak kupus sa piletinom


 

Potrebno je:

800 g slatkog kupusa
200 ml vrele vode
1/2 kg belog pilećeg mesa (bez koske)
200 g crnog luka
100 g šargarepe
2 kašike paradajz pirea
2 kašičice aleve paprike
2 kašičice suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog bibera
1/2 vezice peršuna
80 ml ulja

Priprema:

1. Sladak kupus preseći na četvrtine, pa svaku četvrtinu iseći na trake malo deblje nego kada se seče za salatu. Pileće meso iseći na kocke. Crni luk sitno iseckati a šargarepu narendati krupno. 

2. U odgovarajuću dublju posudu sa nelepljivim dnom sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso i pržiti ga na jačoj vatri, uz okretanje, oko pet minuta. Smanjiti temperaturu na srednju jačinu i ubaciti iseckani crni luk. Promešati i dinstati (uz povremeno mešanje) dva minuta. Zatim dodati šargarepu, promešati i pržiti još dva minuta. 

3. Dodati paradajz pire, sipati vrelu vodu i sve dobro promešati. Na površinu staviti sav kupus, poklopiti posudu i na tihu temperaturu kuvati 15 minuta. Zatim skloniti poklopac, posuti alevu papriku, suvi biljni začin i mleveni biber, promešati dobro da se kupus sjedini sa ostalim sastojcima i ostaviti da se krčka bez poklopca oko 10 minuta. 

4. Probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti iseckani peršun, promešati i skloniti sa vatre. 


Коментари

Популарни постови