Taljatele sa junećim mesom u paradajz sosu


 

Potrebno je:

300 g taljatele ili testenine po izboru
1/2 kg junećeg vrata
300 g crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 ljuta papričica
400 g iseckanog, oljuštenog, paradajza u paradajz soku (1 konzerva)
1 list lovora
1 kašičica majorana
1/2 manje vezice peršuna
1 struk lista celera
100 ml ulja

Priprema:

1. Juneće meso iseckati na kockice. Crni luk, beli luk, pola vezice peršuna i struk lista celera sitno iseckati. Ljutu papričicu iseckati na kockice (ko ne voli ljuto neka izostavi papričicu).Umesto paradajza iz konzerve možete koristiti i svež paradajz (meni je bilo lakše iz konzerve, pošto je sve pripremljeno).

2. U dublju posudu sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti iseckani crni i beli luk. Dinstati na srednjoj temperaturi samo koliko beli luk da pusti svoju aromu. Zatim dodati iseckano juneće meso. Promešati, posuti sa suvim biljnim začinom i mlevenim biberom. Promešati, poklopiti i dinstati sve dok meso ne omekne uz dodavanje po malo vrele vode. Kada meso omekša dodati iseckani paradajz, ljutu papričicu, list lovora, lišće peršuna, celera  i kašičicu majorana. Promešati i u polupoklopljenoj posudi krčkati dok se sos ne zgusne.

3. Za to vreme skuvati taljatele po uputstvu sa pakovanja i ocediti ih (ne ispirati testeninu). Probati da li treba sosu od paradajza dodati još šta od začina, pa ubaciti testeninu. Promešati da se testenina sjedini sa sosom i poslužiti. 

Kada ne znate šta da spremite testenina je uvek pravi izbor. Još kada se nađe u ovako strasvenom zagrljaju paradajz sosa, sa mesnim i aromatičnim dodacima, onda je to pun pogodak...

Коментари

Популарни постови