Kolač bez brašna, šećera i ulja


 

Potrebno je:

150 g ovsenih pahuljica
2 jaja
140 g banana
140 g šargarepe
140 g jabuka
220 g pomorandže (izrendana korica + 80 ml isceđenog soka)
60 ml vode
40 g lešnika
50 g suvog grožđa
1 kašičica ekstrata od vanile
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice đumbira u prahu
1/4 kašičice muskatnog oraščića u prahu
2 kašike meda

Priprema:

1. Ovsene pahuljice staviti u secko i samleti da se pretvore u prah. Bananu izgnječiti viljuškom, šargarepu očistiti i sitno izrendati, jabuku oljuštiti i krupno narendati i lešnik iseckati.

2. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Jaja razbiti u vanglicu i mutiti ih sve dok ne dobiju svetlu, kremastu strukturu. Dodati izgnječenu bananu, med, ekstrat od vanile, vodu i sok od pomorandže. Umutiti. Dodati mešavinu mlevenih ovsenih pahuljica i praška za pecivo. Umutiti. Na kraju dodati rendanu koricu od pomorandže, šargarepu, jabuku, lešnik, suvo grožđe i začine. Sve dobro umutiti. 

3. Pleh veličine 30cm x 20cm obložiti pek papirom (ali tako da papir bude preko stranica pleha da bi se kolač lako izvadio posle pečenja). Sipati umućenu smesu i ravnomerno je rasporediti po celom plehu. Staviti da se peče 30 minuta (probati čačkalicom da li je pečeno). Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi u plehu. Zatim, pomoću papira, ga izvaditi iz pleha i iseći na kocke. 

Коментари

Популарни постови