Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama


 

Potrebno je:

80 g ovsenih pahuljica
60 g integralnog dvopeka
150 ml vruće vode
160 g sitno narendane šargarepe
1  sitno narendane šargarepe
1 jaje
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica origana
1 kašičica karija
1 kašičica praška za pecivo


Priprema:

1. Ovsene pahuljice staviti u dublju vanglicu. Dodati izmrvljeni dvopek i sve preliti vrućom vodom. Promešati kašikom, poklopiti i ostaviti 20 minuta. Zatim dodati jaje, narendanu šargarepu, prašak za pecivo i sve navedene začine. Rukom zamesiti smesu. 

2. Rernu uključiti na 180 stepeni. Odgovarajući pleh obložiti pek papirom. Kašikom, koja se pre svake upotrebe zamoči u čašu vode, zahvatati smesu i vlažnim rukama oblikovati pljeskavice. Napravljene pljeskavice ređati u pleh preko pek papira. 

3. Pljeskavice staviti da se peču 15 minuta (u rerni sa ventilatorom). Pečene pljeskavice ostaviti u plehu da se malo prohlade, pa ih prebaciti u posudu za posluženje. 

Коментари

Популарни постови