Zapečena piletina sa testeninom i pavlakom


 

Potrebno je:

1/2 kg belog pilećeg mesa (bez koske)
300 g testenine po izboru
100 g crnog luka
200 ml jogurta
200 ml pavlake za kuvanje
60 ml ulja
1 kašičica suvog bosiljka
1 kašičica kurkume
1/2 kašičice mlevenog bibera
2 kašičice suvog biljnog začina
200 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)

Preliv:

2 jaja
60 ml ulja
60 ml jogurta
60 ml mleka
1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

1. Posebno skuvati pileće meso a posebno testeninu. Kuvano pileće meso iseckati na komadiće ili trake a testeninu ocediti. 

2. Pripremljeno meso i testeninu staviti u dublju vanglicu, promešati i dodati sitno iseckani crni luk, pavlaku za kuvanje, ulje i jogurt. Promešati. Dodati sve navedene začine i dobro promešati.

3. Posudu za pečenje podmazati maslacem i sipati pripremljenu smesu. Poravnati i preko krupno narendati kačkavalj. Preko kačkavalja preliti preliv (jaja umutiti žicom, dodati ulje, mleko, jogurt i suvi biljni začin) i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ako pečete u vatrostalnoj posudi, kao ja, posudu staviti u hladnu rernu pa uključiti rernu. Jelo peći dok ne dobije lepu rumenu boju.

Коментари

Популарни постови