Pileće belo meso u pikantnoj marinadi
Potrebno je:
1 kg pilećeg belog mesa (bez koske)
Marinada:
2 kašike slatke začinske paprike
2 kašike crnog luka u prahu
1/2 kašike belog luka u prahu
1 kašika ljute začinske paprike
1 kašika origana
1 kašika suvog biljnog začina
2 male kašičice mlevenog bibera
100 g ljutog kečapa
300 ml mlaćenice
Smesa za valjanje mesa:
400 g brašna
2 pune kašike slatke začinske paprike
1/2 kašike ljute začinske paprike
1 kašika crnog luka u prahu
2 kašičice soli
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na trake širine 4cm i dužine 10cm.
2. Marinada: Sve suve začine za marinadu staviti u dublju posudu i sjediniti ih. Ubaciti isečeno meso i promešati da svako parče bude obavijeno začinima. Dodati kečap i mlaćenicu. Rukom sve dobro promešati, poklopiti i ostaviti u frižider najmanje četiri sata (najbolje je da vam prenoći u fižideru). Ako ne možete da nađete mlaćenicu evo kako da je sami napravite: U 300 ml toplog (ne vrelog) mleka staviti pet punih kašičica sveže isceđenog soka od limuna ili belog alkoholnog sirćeta. Promešati i ostaviti 15 minuta. Mleko će početi da se zgrušava, samo ga promešajte i prelite preko mesa.
3. Smesa za valjanje mesa: U odgovarajućoj posudi sjediniti sve navedene sastojke.
4. U tiganju sa nelepljivim dnom sipati ulje visine 1 cm i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Hvataljkom za meso svako parče mesa iz marinade uvaljati u smesu sa brašnom i staviti ga u zagrejano ulje. meso pržiti dok ne porumeni, pa ga preokrenuti da se i druga strana isprži. Prženo meso vaditi na kuhinjski papir da bi papir upio višak masnoće. Meso poslužiti sa prilogom i salatom po želji.
Meso je izuzetno sočno i veoma ukusno.
Коментари
Постави коментар