Punjena pohovana babura
Potrebno je:
3 velike babure (1/2 kg)
2 veća jajeta
brašno i prezle po potrebi
Fil:
100 g ljubičastog luka
300 g belog pilećeg mesa
2 kašičice začina za piletinu
400 g crvenog pasulja (iz konzerve)
250 g iseckanog paradajza (iz konzerve)
1/2 kašičice suvog korijandera
40 ml ulja
Još je potrebno:
100 g izrendanog kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
180 g kisele pavlake
iseckani peršun
Priprema:
1.Fil: Prvo pripremiti fil. Ljubičasti luk sitno iseckati, belo meso iseći na kockice a crveni pasulj dobro isprati pod mlazom hladne vode. Iseckani luk staviti da se prži na malo ulja (40 ml). Kada luk samo malo omekša ubaciti pileće meso, posuti ga sa začinom za piletinu i sve dobro promešati. Dinstati da se meso isprži. Zatim ubaciti crveni pasulj, iseckani paradaz (možete da koristite i svež paradajz prethodno oljušten) i korijander. Promešati i krčkati na tihoj vatri da se sos od paradajza zgusne. Probati da li treba još dosoliti fil i skloniti ga sa vatre.
2. Baburama izvaditi drške i očistiti ih od semenki. Za pohovanje u jedan tanjir staviti jaja, dodati kašičicu soli i viljuškom ih umutiti. U drugi tanjir staviti brašno a u treći tanjir staviti prezle. Babure prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u prezle. Ponoviti još jedanput postupak: brašno-jaja-prezle. Pohovane babure poređati u posudu sa dnom koje ne zagoreva, sa otvorom na dole. Posuti ih sa malo ulja i staviti da se peču u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni sve dok paprike blago ne porumene. Izvaditi ih i napuniti pripremljenim filom. Preko fila posuti narendani kačkavalj.Vratiti babure u rernu (na 200 stepeni) dok se kačkavalj ne otopi.
3. Babure poslužiti prelivene kiselom pavlakom i posute iseckanim peršunom.
Коментари
Постави коментар