Rolat sa slaninicom, piletinom, krompirom


 
Potrebno je:

400 g tanko sečene mesnate slaninice
350 g krompira
400 g pilećeg belog mesa
300 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
mleveni biber, suvi biljni začin i aleva paprika po ukusu

Priprema:

1. Krompir očistiti i iseći na što tanje listiće. Pileće meso iseći na tanke šnicle, a kačkavalj krupno izrendati ili koristiti kačkavalj u listićima.

2. Uski kalup veličine 30cm x 12cm x 8cm celog obložiti tanko sečenom slaninicom, blago preklapajući slaninu i tako da deo slanine bude preko kalupa. Na dno kalupa prvo poređati deo krompira. Krompir posoliti, pobiberiti i posuti alevom paprikom po ukusu. Preko krompira staviti deo pilećih šnicli a preko šnicli posuti deo izrendanog kačkavalja. Još dva puta ponoviti isti postupak ređanja i na kraju završiti sa krompirom. Vratiti slaninicu što je bila preko kalupa i prekriti poređane sastojke. Staviti kalup u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče pola sata. 

3. Kada gornja strana rolata porumeni izvaditi kalup iz rerne i ocediti suvišnu masnoću koja se ocedila od slaninice. Zatim kalup preokrenutu na odgovarajući pleh i vratiti da se zapeče i druga strana rolata. 

4. Pečeni rolat ostaviti 10-15 minuta da odstoji, pa ga iseći na parčiće. Poslužiti ga sa salatom po želji. 

Коментари

Популарни постови