Tost na moj način


 

Potrebno je:

1 parče tost hleba
1 jaje
3 listića kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
sitno iseckana sveža paprika po ukusu
sitno iseckani mladi crni luk po ukusu
suvi biljni začin po ukusu
mleveni biber po ukusu
maslac po potrebi

Priprema:

1. Količine su date za jedno parče tost hleba, vi povećavate sastojke po potrebi. Iseći sredinu tost hleba tako da sa stane ostane 0,5 cm neisečene sredine. Jaje umutiti viljuškom da se dobro sjedini (ja sam koristila jaja od 60 g, znači veća pa sam stavljala po pola umućenog jajeta. Treba da vodite računa da ima mesta i za ostale sastojke koje koristite). Tiganj sa nelepljivom podlogom podmazati malo više sa maslacem, ali samo mesto gde će se pržiti tost. Šporet uključiti na srednju temperaturu (kod mene je to bila 6, pošto se jačina temperature kreće od 1-9). Staviti koricu tosta. U sredinu sipati jaja, posuti sa suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, dodati iseckanu papriku i mladi luk, preko staviti listiće kačkavalja i sve preklopiti isečenom sredinom od tosta. Sredinu hleba malo pritisnuti prema sastojcima. 

2. Posle 1-2 minuta, zavisi od šporeta, špatulom malo podići kraj tosta i ako je dobio rumenu boju pažljivo ga preokrenuti (prilikom preokretanja viljuškom pridržavajte sredinu hleba, da se ne pomeri). ispržiti i drugu stranu. Odmah poslužiti.

Ovo je samo jedan od načina kako možete brzo da pripremite veoma ukusan doručak.

Коментари

Популарни постови