Pečeni omlet


 

Potrebno je:

6 jaja srednje veličine
1 kašičica soli
300 ml mleka
100 g sitno izrendanog kačkavalja (trapist, gauda, edamer...)
maslac

Priprema:

1. Okruglu posudu za pečenje veličine 20-22cm premazati maslacem. Za ovaj omlet najbolje je da koristite posudu sa nelepljivom podlogom (ja sam koristila kalup od silikona) ili da celu posudu obložite pek papirom pa papir premazati maslacem. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 

2. U vanglicu razbiti jaja (koristila sam jaja težine 60g), dodati so i žicom za mućenje umutiti samo koliko da se jaja spoje. Sipati mleko, umutiti i na kraju ubaciti narendani kačkavalj. Umutiti i sipati u posudu. Staviti da se peče 30 minuta. 

3. Da vas ne buni, omlet će prilikom pečenja da naraste pa kada ga izvadite iz rerne on će malo  da splasne. Kada je omlet pečen staviti veću tacnu preko posude u kojoj se pekao i preokrenuti ga na tacnu. Ko želi da mu i donja strana omleta bude rumena neka vrati omlet ponovo u posudu i u rernu na par minuta. ja to nisam radila. 

4. Omlet iseći kao tortu i poslužiti sa prilozima po želji. Ovo su osnovni sastojci za omlet. Vi možete da dodate šta volite od sastojaka za omlet.

Коментари

Популарни постови