Posna kukuruzna pita


 

Potrebno je:

360 g kukuruznog brašna
140 g pšeničnog brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
140 ml ulja
340 ml gazirane vode
80 g kiselih krastavčića
100 g crvenih barenih paprika
60 g rendane šargarepe

Priprema:

1. Krastavčiće i barenu papriku iseckati na kockice i rukom iscediti. Šargarepu krupno narendati. Pleh veličine 20cm x 30cm dobro podmazati uljem. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.

2. U vanglicu staviti obe vrste brašna, dodati so, prašak za pecivo i promešati kašikom. Zatim sipati ulje i gaziranu vodu. Žicom za mućenje sjediniti sastojke. Na kraju ubaciti pripremljeno povrće, promešati kašikom i izručiti u tepsiju. Poravnati površinu i staviti da se peče dok površina ne porumeni (probati čačkalicom da li je pita pečena).

3. Pečenu pitu prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta, pa je iseći na kocke. 

Jednostavna i ukusna pita koja se vrlo brzo može pripremiti za doručak ili večeru...

Коментари

Популарни постови