Čokoladne korpice sa kikiriki puterom
Čokoladni deo:
200 g crne čokolade za kuvanje
50 g kokosovog ulja
1 kašičica ekstrata od pomorandže (vanile, ruma)
Središnji deo sa kikiriki puterom:
120 g kikiriki putera
80 g meda
2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
1. Čokoladni deo: U kalup za mafine (12 komada) staviti papirne korpice. Čokoladu izlomiti na kockice, dodati kokosovo ulje (koje je u čvrstom stanju) i staviti na paru da se sastojci otope i sjedine. U otopljenu čokoladu dodati ekstrat od pomorandže, vanile ili ruma... Po jednu punu kašiku otopljene mešavine čokolade i kokosovog ulja sipati u papirne korpice (ostatak čokolade držati iznad tople vode u posudi u kojoj se otapala, jer će nam trebati za gornji sloj kolača). Kalup sa čokoladom staviti u zamrzivač 10 minuta da se površina čokolade stegne.
2. Deo sa kikiriki puterom: U manju šerpicu staviti puter od kikirikija, med i kokosovo ulje. Staviti posudu na vodenu paru da se svi sastojci otope i sjedine uz stalno mešanje. Kada se dobije glatka masa fil je gotov. Izvaditi kalup iz zamrzivača i po jednu punu kašiku fila sa kikiriki puterom sipati preko zaleđene čokolade. Vratiti kalup ponovo u zamrzivač na 15 minuta.
3. Na kraju izvaditi kalup iz zamrzivača i sipati po jednu punu kašiku tople (nikako vrele) čokoladne smese preko kikiriki putera. Vratiti u zamrzivač još na 10 minuta, zatim kalup premestiti u frižider i čuvati do posluženja.
Recept sam videla na fb (Laki recepti).
Коментари
Постави коментар