Podvarak sa dimljenim šaranom
Potrebno je:
1 kg kiselog kupusa ribanca
200 g crnog luka
200 g šargarepe
100 g korena celera
2 čena belog luka
1 kašičica mlevenog kima
3-4 listića lovora
2 kašike aleve paprike
2 kašičice mlevenog bibera
suvi biljni začin po ukusu
200 ml ulja
800 g dimljenog šarana
Priprema:
1. Ulje staviti u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Kupus ribanac (ako je previše slan isprati ga u nekoliko voda) staviti u dublju vanglicu. Dodati sitno iseckani crni luk, beli luk, šargarepu i celer. Posuti mlevenim biberom i kimom, pa sve rukom promešati. Na zagrejano ulje staviti pola količine pripremljenog kupusa, promešati pa staviti ostatak kupusa. U kupus staviti listiće lovora. U polupokrivenoj posudi dinstati kupus uz povremeno mešanje (ako je potrebno sipati malo vrele vode).
Kupus dinstati na srednjoj temperaturi dok ne omekša. Zatim ga posuti suvim biljnim začinom po ukusu i alevom paprikom. Promešati.
2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Dimljeni šaran iseći na parčiće (veličinu parčića sami odredite), poređati ga po površini kupusa i malo ga pritisnuti da upadne u kupus. Staviti u rernu da se zapeče oko 20-30 minuta, sve zavisi od šporeta. Poslužiti.
Коментари
Постави коментар