Pileće meso u sosu sa pečenim paprikama
Potrebno je:
400 g belog pilećeg mesa
100 g crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kg pečenih paprika
300 ml pavlake za kuvanje
50 g maslaca
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kockice, pečenu papriku očistiti od semenki i iseći je na kraće trake, crni i beli luk sitno iseckati.
2. U posudi sa nelepljivim ili debljim dnom staviti maslac da se otopi. Na otopljeni maslac ubaciti pileće meso i ispržiti ga da porumeni. Rešetkastom kašikom ga izvaditi u tanjir. U istu masnoću staviti iseckani crni luk, posuti ga začinima po ukusu i pržiti dok ne postane staklast. Ubaciti iseckanu papriku i pržiti je oko 10-ak minuta na srednjoj temperaturi. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati iseckani beli luk i prženo meso. Promešati, probati da li treba dodati još šta od začina i pustiti da jelo provri. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti pet minuta da odstoji da bi se sjedinili ukusi, pa poslužiti.
3. Ovo je jedno brzo i veoma ukusno jelo sa piletinom i pečenim paprikama. Moja porodica jako voli pečene paprike, tako da je meni jedna fioka od zamrzivača uvek napunjena njima. Ja ovaj ručak često spremam jer ga svi volimo, a i veoma je ukusan. Još ako ga poslužite uz domaći hleb...
Коментари
Постави коментар