Krem torta sa jagodama


 

Potrebno je:

1/2 l slatke pavlake
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilinog šećera
180 g kisele pavlake
300 g jagoda
210 g piškota 

Još je potrebno:

mleko za umakanje piškota

Priprema:

1. Obruč kalupa veličine 24 cm obmotati providnom folijom, staviti ga na tacni za tortu i ostaviti na stranu. Jagode iseckati na sitne kockice.
Slatku pavlaku sipati u dublju posudu za mućenje. Početi sa mućenjem uz postepeno dodavanje mešavine šećera u prahu i vanilinog šećera. Mutiti dok se ne dobije mekši šlag. Dodati kiselu pavlaku i čvrsto umutiti. U krem ubaciti iseckane jagode i sve sjediniti sa najmanjom brzinom na mikseru. Dodatno špatulom promešati. Krem podeliti na dva jednaka dela.

2. Polovinu piškota samo provući kroz toplo mleko i poređati ih na dnu tacne za tortu, formirajući koru. Preko rasporediti polovinu krema i kašikom poravnati. Preko krema staviti drugu polovinu piškota i završiti sa ostatkom krema. Poravnati površinu torte i ostaviti je u frižider preko noći. 

3. Narednog dana izvaditi tortu iz frižidera i tankim nožem proći između torte i obruča, pa skloniti obruč. Tortu dekorisati po želji i poslužiti.

Коментари

Популарни постови