Rolovana piletina sa slaninicom, šunkom, spanaćem...
Potrebno je:
1/2 kg pilećeg belog mesa (bez kostiju)
200 g tanko isečene mesnate slaninice
60 g tanko isečene šunke
60 g tanko isečenog kačkavalja
listići bebi spanaća
začin za piletinu i mleveni biber po ukusu
Priprema:
1. Od pilećeg mesa formirati dve veće i tanko isečene šnicle (sastojci su dati za dva rolata piletine). Pola količine slaninice staviti preko alu folije u jednom redu, blago ih preklapajući. Ja sam zaboravila da stavim alu foliju pa sam ih malo teže umotala u rolat.Preko slaninice staviti isečenu šniclu, posuti je začinom za piletinu i mlevenim biberom po ukusu. Preko šnivle pilećeg mesa staviti dva parčeta šunke, parče kačkavalja, bebi spanać (količinu spanaća odredite po vašem ukusu), ponovo dva parčeta šunke i parče kačkavalja. Pomoću folije uviti sve u rolat. Formirani rolat prebaciti u odgovarajuću posudu preko pek papira. Isti postupak ponoviti i sa drugom šniclom mesa.
2. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Staviti meso da se peče dok slaninica ne porumeni, oko 35-40 minuta. Ovaj veoma ukusan rolat poslužite uz sos koji ide uz sve vrste mesa.
Sastojci za sos za sve vrste pečenog i prženog mesa:
180 g kisele pavlake
100 g majoneza
4 kašike struganog rena
3 kašike mlevenih badema
100 ml pavlake za kuvanje
so i mleveni beli biber po ukusu
Kiselu pavlaku staviti u odgovarajuću posudu i viljuškom je umutiti. Dodati majonez i sjediniti ga sa pavlakom. Ubaciti ren, bademe i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Ja nisam dodavala so, već samo beli biber, a vi probajte pa po ukusu...Pripremljeni sos ostaviti u frižider da se dobro ohladi pre posluženja.
Коментари
Постави коментар