Uštipci sa jabukom
Potrebno je:
1 jaje
1 kašika šećera
1 kesica vanilinog šećera
3 kašike ulja
200 ml jogurta
250 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 jabuka
ulje za prženje
Još je potrebno:
4 kašike šećera u kristalu
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
1. U vanglicu razbiti jaje, dodati šećer i vanilin šećer pa žicom za mućenje umutiti (samo da se sjedine sastojci). Dodati ulje i umutiti. Ubaciti jogurt pa i njega sjediniti sa ostalim sastojcima. Dodati brašno sa pecivom i sve zajedno umutiti. Jabuku (meni je jabuka bila težine 180 g) oljuštiti, očistiti semenke i iseći na kockice. Dodati jabuku u testo i kašikom dobro promešati.
2. U tanjir staviti šećer i cimet, promešati i ostaviti na stranu. U manju i dublju šerpicu sipati ulje 1cm visine i staviti da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Kašikom (kojom prođemo kroz zagrejano ulje) zahvatati testo i spuštati ga na ulje. Temperatura šporeta ne sme biti jaka, jer će se testo spolja ispržiti a unutra neće. Ja sam pržila po tri uštipka. Kada se jedna strana testa isprži pomoću dve viljuške ga preokrenuti da se isprži i druga strana. Pržene uštipke vaditi na kuhinjski ubrus.
3. Kada stavite drugu turu da se prži, one prve uvaljati u mešavinu šećera i cimeta. Nastaviti postupak sve dok ima testa.
Ovaj recept je idealan kada vam se jede nešto slatko da to na brzinu i spremite. Uštipke sam pravila po receptu sa bloga Šerpica.
Коментари
Постави коментар