Pečena paprika sa sirom iz rerne


 

Potrebno je:

700 g očišćenih pečenih paprika
250 g feta sira ili domaćeg, kravljeg, sira
1 manja vezica peršuna
3 veća čena belog luka
40 ml ulja
so i mleveni biber po ukusu

Preliv:

4 jajeta
60 ml jogurta
2 ravne kašike brašna
so po ukusu

Još je potrebno:

120 g krupno narendanog kačkavalja (edamer, gauda, trapist...)

Priprema:

1. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Posudu sa nelepljivim dnom veličine 26cm premazati uljem. Očišćenu papriku (od kožice i semenki) iseći na trake i rasporediti po dnu posude. Preko staviti izmrvljeni sir, iseckani beli luk i peršun. Posuti solju i biberom po ukusu i preliti sa 40 ml ulja. 

2. Preliv : Jaja razbiti u odgovarajuću posudu, posoliti po ukusu (vodite računa ako vam je sir slan, da ne stavljate previše soli) i žicom za mućenje ih umutiti samo koliko da se sjedine. Dodati jogurt i umutiti. Na kraju dodati brašno i umutiti da ne ostanu grudvice od brašna. Preliv ravnomerno preliti preko pripremljenih sastojaka i staviti posudu u rernu. Jelo pecite 15-18 minuta, zavisi od jačine rerne. Kada se površina jela stegla izvaditi posudu iz rerne, posuti jelo narendanim kačkavaljem i vratiti u rernu samo da se kačkavalj otopi. Poslužiti toplo, a ukusno je i hladno ako vam preostane...

Ukoliko želite da obradujete ukućane sa laganim, brzim i ukusnim obrokom onda im spremite paprike na ovaj način...

Коментари

Популарни постови