Musaka sa tikvicama


 

Potrebno je:

1 kg tikvica
1 puna kašičica soli
1 kašičica belog luka u prahu
2 jajeta
3 kašike brašna
150 g kačkavalja (gauda, čedar, trapist...)
100 g feta sira
mleveni biber i suvi biljni začin po ukusu.

Još je potrebno:

kečap
50 g krupno narendanog kačkavalja ili kačkavalja u listićima

Priprema:

1. U dubljoj vanglici narendati krupno tikvice sa korom. Posoliti ih sa kašičicom soli, promešati i ostaviti 10 minuta da tikvice otpuste vodu. Zatim ih dobro rukama ocediti.

2. Oceđene tikvice staviti u vanglicu, dodati beli luk u prahu, jaja (prethodno viljuškom umućena), brašno i 150 g krupno narendanog kačkavalja. Kašikom dobro sjediniti sastojke. Posuti mlevenim biberom i suvim biljnim začinom po ukusu (pazite da ne presolite, jer i kačkavalj i feta sir su slani). Posudu sa nelepljivim dnom (koristila sam tepsiju veličine 24 cm) ili vatrostalnu posudu premazati uljem. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. 

3. U pripremljenu posudu ravnomerno rasporediti polovinu smese sa tikvicama. Poravnati kašikom i preko izmrviti feta sir. Preko sira staviti kečap po ukusu, pa sve prekriti drugom polovinom smese sa tikvicama. Posudu prekriti alu folijom i staviti da se peče 30 minuta. Posle 30 minuta izvaditi posudu skloniti alu foliju i preko rasporediti narendani kačkavalj ili kačkavalj u listićima. Vratiti da se kačkavalj otopi.

4. Gotovu musaku ostaviti 15-ak minuta da se prohladi da biste mogli da je isečete. Probajte, sigurna sam da će vam se dopasti...

Коментари

Популарни постови