Pita sa tikvicama
Potrebno je:
1kg tikvica
200 g šargarepe
100 g crnog luka
1/2 manje vezice peršuna
3 jajeta
1/2 kesice praška za pecivo
180 g kisele pavlake
200 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
5 kašika prezli
3 kašike ulja
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
Priprema:
1. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Pleh veličine 30cm x 20cm prekriti pek papirom i ostaviti na stranu.
Tikvice krupno narendati sa korom i staviti ih u dublju vanglicu (tikvice se ne cede). Dodati krupno narendanu šargarepu i sitno iseckani crni luk i peršun. Promešati varjačom. Jaja razbiti u posebnu posudu, viljuškom ih sjediniti i dodati u tikvice. Staviti prašak za pecivo, kiselu pavlaku (prethodno je malo umutiti viljuškom), krupno narendani kačkavalj, prezle i ulje. Sve dobro promešati . Posuti sa suvim biljnim začinom i biberom po ukusu, još jedanput promešati i izručiti u pripremljenu posudu. Poravnati površinu i staviti da se peče.
2. Pitu pecite dok dobro ne porumeni, oko 40-45 minuta. Pečenu pitu ostaviti da se prohladi, pa je iseći. Vrlo je ukusna i topla i hladna...
Коментари
Постави коментар