Savršeno mekani pizza pužići
Potrebno je:
500 g brašna
300 ml mleka
1/2 kockice svežeg kvasca
1 kašičica soli
2 kašičice šećera
50 ml ulja
Za premazivanje testa:
80 g maslaca
Još je potrebno:
200 g šunke
150 g kačkavalja (edamer, trapist, gauda...)
kečap i origano po ukusu
Za premazivanje pužića:
1 jaje
Priprema:
1. U vanglicu sipati toplo mleko, dodati šećer i izmrvljeni kvasac. Promešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim dodati pola količine brašna, so i špatulom promešati. Sipati polako zagrejano ulje i špatulom ga sjediniti sa testom. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i zamesiti mekano testo. Vanglicu pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se testo udvostruči.
Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da potpuno omekša, da se lako premazuje, pa ga podeliti na dva dela. Šunku iseckati na sitne kockice i podeliti je na dva dela, isto uraditi i sa krupno narendanim kačkavaljem.
2. Naraslo testo prebaciti na blago pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na dva dela. Uzeti prvi deo testa i razviti u pravougaoni oblik, debljine 3-4 mm. Koru premazati sa jednim delom omekšalog maslaca. Preko naređati sitno iseckanu šunku, krupno narendani kačkavalj, posuti kečapom i origanom po ukusu i uviti koru u rolat. Rolat iseći na komade širine oko 2 cm, svaki komad testa okrenuti i staviti u pleh obložen pek papirom. Isti postupak uraditi i sa drugom polovinom testa.
3. Ostaviti da pužići odstoje 15 minuta. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Zatim pužiće premazati umućenim jajetom i pecite sve dok ne dobiju zlatno rumenu boju.
Predivno mekano testo koje se topi u ustima...
Коментари
Постави коментар