Čizkejk sladoled torta



Potrebno je:

200 g krem sira
80 g šećera u prahu
300 ml slatke pavlake
1 kesica želatina u prahu
50 g džema po vašem ukusu
100 - 150 g četvrtastog keksa
čokoladni preliv za deserte (toping)

Priprema:

1. Kalup veličine 24 cm x 12 cm obložiti providnom folijom i ostaviti ga na stranu. Želatin staviti u manje lonče, preliti ga sa četiri kašike hladne vode, promešati i ostaviti da nabubri.
U vanglicu staviti krem sir, dodati šećer u prahu i špatulom dobro sjediniti. Dodaj slatku pavlaku (direktno iz pakovanja) i mikserom mutiti dok se ne zgusne, ali ne previše. Želatin otopiti na tihoj temperaturi i dodati u umućenu smesu. Nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije smesa gustine kao kada biste premazivali tortu. Ubaciti džem i blago špatulom promešati. 

2. U pripremljeni kalup sipati umućenu smesu (ostaviti dve kašike da se premaže površina deserta). Preliti čokoladnim prelivom, pa štapićem za ražnjiće proći kroz celu smesu. Keks zabadati u smesu uspravno sa razmacima (prvo idu tri keksa, pa drugi red dva keksa, opet tri, pa dva...). Preko keksa premazati smesu koju smo odvojili. Prekriti kalup providnom folijom i ostaviti u zamrzivač dva sata. 

3. Izvaditi iz zamrzivača i preokrenuti kalup na odgovarajuću tacnu. Skloniti kalup i providnu foliju. Ukrasiti po želji. Uživajte...Desert se dalje čuva u frižideru.



Коментари

Популарни постови