Nenine pljeskavice


 

Potrebno je:

1/2 kg mlevenog junećeg mesa
2 jajeta
100 g crnog luka
100 g crvene paprike
2 kašike maslinovog ulja
3 pune kašike prezle
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kesica praška za pecivo
mleveni biber i origano po ukusu

Priprema:

1. Crni luk iseckati u secko da ostanu samo sitni komadići. Crvenu papriku iseckati na sitne kockice. U odgovarajuću posudu staviti mleveno meso. Dodati jaja, iseckani crni luk (ko želi može da ubaci i malo iseckanog belog luka), papriku, maslinovo ulje, prezle, alevu papriku, suvi biljni začin, biber i origano po ukusu i prašak za pecivo. Dobro rukom sjediniti sve sastojke. Posudu poklopiti i ostaviti u frižider 20 minuta. 

2. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh od električnog šporeta obložiti pek papirom. Izvaditi meso iz frižidera. Nauljenim rukama otkidati komade mesa i praviti loptice (veličine po želji) i blago ih rukama pritisnuti da se dobije oblik pljeskavice. Formirane pljeskavice poređati preko pek papira. Premazati ih uljem samo malo i staviti da se peču 30 minuta, odnosno dok ne porumene. Poslužiti ih sa prilogom po želji.

Ove pljeskavice je napravila moja snaja, Nena. Izuzetno su ukusne, mekane i sočne. I što je jako bitno, ne prže se u dubokom ulju...

Коментари

Популарни постови