Pohovana puhara
Potrebno je:
400 g puhare
Smesa za pohovanje:
3 jajeta
1/2 kašičice soli
120 ml mleka
80 g pšeničnog brašna
80 g speltinog brašna
Još je potrebno: ulje za prženje
Priprema:
Puhara je jedna od najvećih pečuraka, loptastog oblika, prečnika i preko 50 cm, a težina joj može biti i preko 10 kg. Najukusnija je kada se ispohuje, a može da se prži i sa povrćem ili da se kuva u čorbicama...
1. Kada kupujete puharu uzmete koliko vam je potrebno.. Ja sam tražila da mi se odseče jedan krug koji je bio 400 g težine. Puharu oljuštiti od spoljašne opne i iseći na šnicle debljine 1cm - 1,5cm.
2. Smesa za pohovanje: Jaja razbiti u odgovarajuću posudu, dodati so i penasto ih umutiti. Sipati mleko i sjediniti ga sa jajima. Dodati mešavinu pšeničnog i speltinog brašna (ako imate problema da pronađete speltino brašno koristite samo pšenično) i sve dobro umutiti. Gustina testa treba da bude dosta gušća nego za palačinke.
3. U dubljem tiganju sa nelepljivim dnom sipati ulje visine 1cm i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Svako parče pečurke uvaljati u pripremljeno testo i stavljati na zagrejano ulje. Kada jedna strana porumeni preokrenuti da se isprži i druga strana. Pržene pečurke vaditi na kuhinjski ubrus, da bi papir upio višak masnoće.
Poslužiti ih sa salatom po želji.
Коментари
Постави коментар