Pileći uštipci


 

Potrebno je:

500 g pilećeg filea
1/2 kašičice belog luka u prahu
4 kašike kisele pavlake
2 jajeta
2 kašičice začina za piletinu
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica mlevenog bibera
2 ravne supene kašike brašna

Priprema:

1. Pileći file iseći na tanje komade, debljine 7mm. Isečeno meso staviti u dublju posudu, dodati beli luk u prahu, kiselu pavlaku, jaja (koja se prethodno samo sjedine viljuškom), začin za piletinu, alevu papriku (ja sam dosala i kašičicu ljute aleve paprike) i mleveni biber. Rukom dobro sjediniti sve sastojke sa mesom. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider na pola sata. Zatim izvaditi posudu sa mesom, dodati brašno i dobro kašikom izmešati.

2. U tiganj sa nelepljivim dnom sipati ulje visine 1 cm i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Viljuškom vaditi parče po parče mesa i ređati ga u zagrejano ulje. Kada donja strana porumeni okrenuti meso da se isprži i druga strana. Pržene pileće uštipke vaditi na kuhinjski ubrus. Poslužiti ih sa prilogom i salatom po želji.

Jednostavno, a veoma ukusno...

Коментари

Популарни постови