Čokoladni kolač sa brusnicama


 

Sastojci za beli deo:

150 g bele posne čokolade
20 g margarina
1 kašika meda
80 g iseckanih brusnica

Sastojci za tamni deo:

150 g crne posne čokolade
20 g margarina
1 kašika meda
70 g mlevenih pečenih lešnika (badema ili oraha)

Priprema:

1. Beli deo: Trouglasti kalup (kalup za tablerone) veličine 30cm x 5cm obložiti providnom folijom i ostaviti na stranu. Belu čokoladu i margarin otopiti na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Izmešati dobro, dodati med i ponovo promešati. Na kraju ubaciti iseckane brusnice, dobro ih sjediniti sa čokoladom i kašikom rasporediti smesu u kalup. Kašikom ispretiskati i poravnati smesu.

2. Tamni deo:  Crnu čokoladu i margarin otopiti na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Izmešati dobro, dodati med i ponovo promešati. Ubaciti mlevene pečene lešnike, sve dobro sjediniti i kašikom rasporediti smesu preko belog dela.  Kašikom ispretiskati i poravnati smesu. Prekriti providnom folijom i ostaviti u frižider da se stegne oko 40-50 minuta.

3. Izvaditi kalup iz frižidera, preokrenuti na tacnu i skloniti providnu foliju. Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje pola sata pa ga isečite, da ne bi pucala čokolada prilikom sečenja.

Dekorativan i veoma ukusan posni kolač. Kolač sam pravila po receptu sa bloga Minjina Kuhinjica.

Коментари

Популарни постови