Posni burek


 

Potrebno je:

500 g tankuh kora

Fil:

400 g šampinjona
160 g sveže crvene paprike
100 g crnog luka
160 g praziluka
100 ml ulja
mleveni biber, so i ljuta tucana paprika po ukusu 

Za prelivanje kora:

200 ml gazirane vode
150 ml ulja

Priprema:

1. Šampinjone iseći na listiće, crvenu papriku iseći na kockice a crni luk i praziluk sitno iseckati. U dubljem tiganju sipati ulje i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti iseckani crni luk i praziluk. Posoliti po ukusu i proprži dva minuta, uz mešanje. Dodaj isečene pečurke i crvenu papriku. Posuti mlevenim biberom i ljutom tucanom paprikom (ko ne voli ljuto neka izostavi tucanu papriku) po ukusu. Promešati i nastaviti pržrnjr sve dok potpuno ne ispari voda koju su pečurke pustile. Prženi fil ostaviti da se prohladi.

2. Tepsiju prečnika 30cm nauljiti i obložiti sa tri kore, ali tako da jedan deo kora bude preko tepsije (da "vise" sa strane). Poprskati ih sa mešavinom gazirane vode i ulja. Četvrtu koru blago zgužvati i staviti u tepsiju, popskati je sa masnoćom i preko rasporediti malo fila. Nastaviti slaganje bureka (kora-masnoća-fi...)s tim da odmah odvojite dve kore na stranu za površinu bureka. Odvojene kore staviti u kesu da se ne osuše. Kada ste završili sa slaganjem bureka, na kraju staviti i dve odvojene kore, prskajući svaku sa mešavinom gazirane vode i ulja. Kore koje su bile preko tepsije vratiti nazad i svaku poprskati masnoćom.

3. Staviti burek da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Pečeni burek ostaviti u isključenoj rerni još 10-ak minuta. Zatim ga izvaditi iz rerne i preokrenuti na odgovarajuću posudu. 

Burek je veoma ukusan i kada se ohladi, nije komlikovan i sigurno ćete ga praviti i kada nisu dani posta.

Коментари

Популарни постови