Slatki mafini


 

Potrebno je:

60 g putera sobne temperature
350 ml mleka
200 g brašna
3 jaja
2 kesice vanilinog šećera
1 kašika ekstrata sa ukusom vanile
1 kašika cimeta
1/2 kesice praška za pecivo

Još je potrebno:

20 g putera za podmazivanje kalupa za mafine

Priprema:

1. Rernu uključiti da se zagreje na 220 stepeni. Kalupe za mafine premazati maslacem ili postavite papirne korpice. Sve sastojke stavite u blender i izblendajte (da vas ne buni, šećer se ne stavlja, možete gotove mafine da pospete šećerom u prahu a puter isečite na kocke pre stavljanja u blender). Dobija se retka smesa, ali tako i treba da bude. Sipati testo do 2/3 visine kalupa za mafine. Staviti da se peče 20 minuta i za vreme pečenja nikako ne otvarati rernu.

2. Pečene mafine prohladiti i izvaditi iz kalupa. Mafine možete filovati čokoladnim kremom (nutela, eurokrem...) ili vašim omiljenim džemom (izašlo je 18 mafina). Postoje dva načina filovanja - prvi, u poslastičarsku kesu za ukrašavanje torti sa produženim nastavkom sipati krem, pa sa donje strane mafina napraviti rupicu i istisnuti krem ili drugi način, mafine presečete na pola, stavite fil pa ga preklopite presečenim delom. Izbor je vaš.

Mafine je pravila moja snaja, Nena - recept je jednostavan, brz i ne može da vam ne uspe.

Коментари

Популарни постови