Savršene knedle za supu




 

Potrebno je:

100 g pšeničnog griza
20 ml ulja (ili 4 kašike)
1 jaje (L klase, od 63g-73g)
1/2 kašike suvog biljnog začina
1/4 male, kafene, kašičice praška za pecivo

Priprema:

1. Griz staviti u dublju činiju, odmah dodati suvi biljni začin, prašak za pecivo, ulje i jaje. Viljuškom sve dobro sjediniti. Malom kašičicom zahvatati odmah smesu i ubacivati u supu koja blago vri (za ovu količinu knedli potrebno vam je 1,8 l supe. Ja sam supu kuvala sa pilećim batacima, tri šargarepe, korenom peršuna, paškanata i četvrtinom manjeg korena celera. Kada se meso skuvalo njega sam izvadila za pilav, a povrće iseckala i vratila u supu. Začinila po ukusu, pustila da provri, pa ubacivala knedlice). Kuvati knedlice, poklopljene, 10 minuta. Ja sam ih posle pet minuta kuvanja kašikom preokrenula da bi dobile pravilniji oblik (vi to ne morate da radite). Isključiti šporet, skloniti posudu sa supom i ostaviti pet minuta pre služenja da odstoji. Ko želi može da ubaci i seckani peršun, ja sam ga ovog puta izostavila.

Knedle su zaista savršene. Recept je naročito pogodan za mlade domaćice, jer ćete bez muke dobiti veoma ukusne knedle za supu.

Коментари

Популарни постови