Čorbica sa povrćem


 

Potrebno je:

100 g brokolija
100 g karfiola
80 g šargarepe
100 g sveže crvene paprike
40 g korena celera
40 g praziluka
1 češanj belog luka
2 kašike ulja
50 g maslaca
2 kašike brašna
250 ml mleka
500 ml vode
suvi biljni začin, mleveni biber i mirođija po ukusu

Priprema:

1. Cvetove brokolija i karfiola sitno iseckaj, šargarepu, crvenu papriku, koren celera, praziluk i beli luk iseckati na kockice. Ulje i maslac staviti u odgovarajuću posudu i staviti na šporet da se maslac otopi. Na zagrejanu masnoću dodati iseckanu šargarepu i koren celera pa dinstati na srednjoj temperaturi tri minuta (uz povremeno mešanje). Zatim dodati papriku, praziluk i beli luk. Samo promešati pa posuti sa brašnom, ponovo promešati. Ubaciti brokoli i karfiol. Promešati pa naliti sa toplom mešavinom vode i mleka (polako sipati uz mešanje). Pustiti da tečnost provri u polupokrivenoj posudi. Povremeno promešati . Kada tečnost provri začiniti čorbicu suvim biljnim začinom i mlevenim biberom po ukusu.
Na tihoj temperaturi kuvati čorbicu 10-ak minuta, zatim je posuti sa sveže iseckanom mirođijom (ili suvom) po ukusu. Promešati čorbicu, poklopiti i skloniti sa vatre da odstoji pet minuta pa je poslužiti.

Predivna kremasta čorbica, sigurno će vam se dopasti...

Коментари

Популарни постови