Kupus kifle
Sastojci za testo:
500 g brašna
1 kockica kvasca (40g)
200 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
Fil:
160 g omekšalog maslaca
2 žumanceta
300 g domaćeg, kravljeg sira
Za premazivanje kiflica:
2 belanceta
susam
Priprema:
1. U toploj mešavini mleka i vode sa dodatkom jedne kašičice šećera razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. U vanglicu staviti brašno, dodati so i ostatak šećera i promešati. Ubaciti ulje i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i uz dodavanje brašna ga umesiti da se ne lepi za ruke. Umešeno testo oblikovati u loptu i vratiti ga u pobrašnjenu vanglicu. Vanglicu prekriti providnom folijom i ostaviti da testo naraste.
2. Fil: Dok se čeka da testo naraste pripremiti fil. Omekšali maslac umutiti viljuškom sa žumancima i podeliti ga na dva dela. Sir krupno narendati, pa i njega podeliti na dva dela.
3. Naraslo testo prebaciti na pobrašnjenu podlogu i podeliti ga na dva jednaka dela. Uzeti prvu polovinu testa i razviti je u pravougaonik debljine 0,5 cm. Koru premazati sa polovinom pripremljenog maslaca, pa na početku kore celom dužinom rasporediti pola izrendanog sira. Umotati koru u rolat i secite parčiće cik-cak, u obliku trougla dužine 3cm-4cm. Na isti način napraviti kiflice i od ostatka testa. Kiflice poređati u pleh preko pek papira, prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti 20 minuta. Rernu zagrejati na 180 stepeni.
4. Narasle kiflice premazati umućenim belancima, posuti ih sa susamom i staviti da se peču oko 25 minuta (zavisi od rerne), odnosno dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Kupus kifle su jednostavnije za pripremu od klasičnih, veoma su mekane i ukusne...
Коментари
Постави коментар