Podvarak sa svinjskim mesom i piletinom




 
Potrebno je:

1 kg kiselog kupusa ribanca
200 g crnog luka
200 g šargarepe
3 lovorova listića 
200 g dimljenih svinjskih kobasica
200 g dimljenog svinjskog vrata
900 g pilećih bataka
2 pune kašike svinjske masti

suvi biljni začin
mleveni biber
aleva paprika



Priprema:

1. Pileće batake staviti da se kuvaju 15 minuta (od momenta ključanja vode) pa ih izvaditi u tanjir i ostaviti na stranu. Voda u kojoj su se kuvali iskoristiti za supu. 
Crni luk sitno iseckati, šargarepu iseckati na polukrugove, kobasice iseći na krugove a dimljeni vrat na kocke.

2. U odgovarajuću posudu koja će ići u rernu staviti mast i staviti na šporet da se otopi. Zatim ubaciti kobasice i dimljeni vrat i propržiti samo koliko da puste aromu. I njih izvaditi u tanjir. U masnoću ubaciti dobro isceđeni kiseli kupus, promešati, pa ubaciti crni luk, šargarepu i lovor. Naliti 300 ml pileće supe i dobro sve promešati.  U polupokrivenoj posudi, na tihoj temperaturi krčkati jelo sve dok kupus ne omekša (povremeno proveriti i ako je potrebno doliti još supe da ne bi kupus zagoreo).

3. Kada kupus omekša uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni, a kupus začiniti sa suvim biljnim začinom, mlevenim biberom i alevom paprikom po ukusu. Dobro promešati. Zatim ubaciti kobasice i dimljeni vrat pa sve blago promešati. Pileće batake začiniti začinom za piletinu i poređati ih preko kupusa. Peći sve dok meso fino ne porumeni, a kupus se zapeče.

Podvarak od kiselog kupusa je omiljeno zimsko jelo u mojoj porodici. Ovo je jedan od načina kako ga spremam...

Коментари

Популарни постови