Svinjsko meso sa lukom i kiselom paprikom
Potrebno je:
800 g svinjskog mesa od buta
300 g crnog luka
300 g kiselih paprika (iz turšije ili barene...)
150 ml domaćeg paradajza iz flaše
2 kašičice aleve paprike
1 kašičica mlevenog bibera
suvi biljni začin po ukusu
150 ml ulja
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na kocke, crni luk iseći na režnjeve a kisele paprike iseći na kockice (ja sam koristila barene somborke). Ulje sipati u odgovarajuću posudu i staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati meso, promešati i dinstati u polupokrivenoj posudi (na srednjoj temperaturi) uz dolivanje vrele vode po potrebi. Kada meso bude na pola isprženo dodati crni luk, papriku i paradajz (ako nemate domaći paradajz dodajte pasirani, kupovni). Promešati, pa dodati začine - alevu papriku, mleveni biber i suvi biljni začin. Još jedanput promešati i nastaviti dinstanje sve dok meso ne omekša a saft se ne zgusne.
Veoma ukusan ručak koji možete poslužiti uz pire krompir ili samo uz dodatak sira. Ko šta voli...
Коментари
Постави коментар