Zapečeni karfiol
Potrebno je:
1 glavica karfiola (od 800g - 1 kg)
4 jajeta
200 ml mleka
200 ml jogurta
150 g krupno narendanog kačkavalja
so i mleveni biber po ukusu
Priprema:
1. Karfiol očistiti i podeliti na cvetove. Cvetove karfiola staviti u provrelu slanu vodu i prokuvati ih oko 4 minuta. Nelepljivu posudu koja će ići u rernu podmazati uljem, pa rešetkastom kašikom vaditi obareni karfiol i rasporediti ga u posudi. Jaja umutiti penasto žicom za mućenje, dodati mleko i jogurt i sve sjediniti. Ubaciti so i mleveni biber po ukusu. Sa ovom mešavinom preliti karfiol i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni 10 minuta. Zatim izvaditi posudu, rasporediti preko narendani kačkavalj (trapist, gauda, čedar...) i vratiti u rernu da se kačkavalj otopi. Poslužiti sa prilogom po želji.
Može se poslužiti kao glavno jelo, a odličan je prilog i uz sva pržena i pečena mesa...
Коментари
Постави коментар