Zelena testenina


 Potrebno je:

300 g špageta (ili testenine po izboru) 
200 g bebi spanaća
100 g krem sira
1 kašičica italijanske mešavine začina
3 kašike maslinovog ulja
so, mleveni biber i rendani parmezan po ukusu

Priprema:

1. U dublju šerpu sipati 3 litra vode, posuti sa jednom kašičicom soli i staviti da provri. U provrelu vodu ubaciti bebi spanać i kuvajte ga svega 2-3 minuta. Rešetkastom kašikom izvaditi spanać i staviti ga u secko ili blender. U istu vodu staviti testeninu da se skuva prema uputstvu sa pakovanja.

2. U spanać dodati krem sir, italijansku mešavinu začina (ili mešavinu sušenog bosiljka, origana i majčine dušice), maslinovo ulje i umutiti da se svi sastojci dobro sjedine. Zatim posuti mlevenim biberom, promešati i ako treba posoliti po ukusu. 

3. Skuvanu testeninu procediti, odvojiti 100 ml vode u kojoj se kuvala pa je vratiti u šerpu. Dodati sos sa spanaćem, sa strane sipati 100 ml vode, dobro promešati i na tihoj temperaturi kuvati još 1-2 minuta uz povremeno blago mešanje. Probati da li treba dodati još šta od začina i poslužiti sa rendanim parmezanom.

Odličan recept za brzo pripremanje ručka...

Коментари

Популарни постови