Pirinač, povrće i piletina iz rerne
Potrebno je:
100 ml ulja
140 g ljubičastog luka
200 g pirinča
100 g graška
80 g kukuruza šećerca
6 pilećih bataka (ili pilećeg mesa po želji)
450 g bebi povrća (šargarepa, karfiol, brokoli)
800 ml pileće supe
suvi biljni začin, mleveni biber i začin za piletinu
Priprema:
1. Pileće meso staviti u dublju posudu naliti hladnom vodom (ako želite ostatak tečnosti da iskoristite za supu dodajte šargarepu, koren peršuna i paškanata) i staviti da se kuva. Kuvati dok meso bude polukuvano pa ga izvaditi u tanjir. Odvojiti 800 ml tečnosti a od ostatka zakuvati supu.
2. U odgovarajuću posudu (moja je bila prečnika 26cm) sipati ulje i staviti je u rernu. Rernu uključiti na 200 stepeni i tepsiju zagrevati 5-7 minuta. Izvaditi tepsiju iz rerne, dodati luk isečen na rebarca i oprani pirinač pa promešati. Zatim dodati grašak, kukuruz i bebi povrće (povrće je zamrznuto). Naliti sa supom, promešati i posuti sa suvim biljnim začinom i mlevenim biberom po ukusu. Pileće batake posuti sa začinom za piletinu i poređati ih po površini. Staviti da se peče oko 25-30 minuta, dok pirinač upije vodu i meso fino porumeni. Služiti sa salatom po želji.
Jednostavna priprema a dobija se veoma ukusan ručak...
Коментари
Постави коментар