Posni pirinač sa povrćem
Potrebno je:
360 g pirinča
800 ml vode
1 kockica za supu sa povrćem
100 ml ulja
240 g crnog luka
3 veća čena belog luka
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica kurkume
1 kašičica kima u zrnu
2 kašičice suvog biljnog začina
650 g bebi miks povrća (karfiol, šargarepa i brokoli)
Sastojci za sojine komadiće:
100 g soje u komadićima
1/2 l vode
2 lovorova listića
10 zrna bibera
1/2 kašičice dimljene aleve paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1/2 kašičice mlevenog korijandera
Priprema:
1. Prvo pripremiti komadiće soje. U dublju posudu staviti komadiće soje, naliti sa vodom i dodati sve navedene začine. Staviti na šporet i kada provri kuvati na srednjoj temperaturi u polupokrivenoj posudi sve dok komadići soje ne nabubre i ne omekšaju. Zatim ih procediti i staviti u cediljku da se dodatno ocede.
2. Uključiti rernu da se zagreje na 170 stepeni. U odgovarajuću posudu koja će ići u rernu sipati ulje i staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi. Na zagrejano ulje ubaciti sitno iseckani crni i beli luk. Promešati pa dodati komadiće soje i dinstati, uz povremeno mešanje, oko 2 minuta. Pirinač dobro isprati pod mlazom hladne vode i dodati u posudu. Promešati i nastaviti dinstanje još dva minuta uz mešanje. Naliti 800 ml vrele vode, ubaciti kockicu za supu, jednu kašičicu suvog biljnog začina, mleveni biber, kurkumu i kim. Dobro promešati i kada provri prekriti alu folijom i staviti u rernu TAČNO 20 minuta.
3. Za to vreme obariti bebi povrće. U dublju posudu sipati vodu, dodati kašičicu suvog biljnog začina i staviti da voda provri. Kada provri ubaciti povrće i kuvati ga oko 3-4 minuta. Procediti i staviti ga u cediljku.
4. Posle 20 minuta izvaditi posudu iz rerne i umotati je u neki veći peškir. Ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim odmotati posudu, skloniti alu foliju i varjačom promešati. Videćete da je svako zrno posebno odvojeno... Ubaciti obareno povrće, promešati i poslužiti.
Izuzetno ukusan posni ručak...
Коментари
Постави коментар