Piletina sa povrćem i testeninom


 

Potrebno je:

300 g špageta
400 g pilećeg belog mesa
200 g kukuruza šećerca
200 g žute boranije
200 g graška
150 g crvene paprike
100 g crnog luka
200 g šargarepe
3 veća čena belog luka
5 kašika crvenog vina
5 kašika soja sosa
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica mlevenog bibera
70 g maslaca
200 ml krema za kuvanje
suvi biljni začin po ukusu
ulje po potrebi

Priprema:

1. Kukuruz šećerac, boraniju i grašak obariti i staviti u cediljku da se povrće ocedi. Crvenu papriku i šargarepu iseći na trake, crni luk iseći na polurežnjeve a beli luk sitno iseckati. Belo meso iseći na trake. Špagete skuvati po uputstvu sa pakovanja, procediti i preliti sa malo ulja da se ne bi zalepile.

2. Maslac staviti u dublju posudu i staviti na šporet da se otopi. Na rastopljeni maslac ubaciti piletinu i ispržiti je da porumeni. Prženu piletinu rešetkastom kašikom izvaditi na tanjir. U istu masnoću (dodati ulje ako je potrebno) ubaciti pripremljeni crni luk i šargarepu. Dinstati pet minuta. Zatim dodati papriku, kukuruz, boraniju, grašak i beli luk. Promešati, posuti mlevenim biberom, đumbirom, suvim biljnim začinom po ukusu, dodati vino i soja sos i još jedanput promešati. Dinstati 10-ak minuta. Vratiti piletinu u posudu, dodati krem za kuvanje i promešati. Na kraju ubaciti špagete, dobro sve promešati, ostaviti 1-2 minuta na vatri i skloniti. 

3. Poslužiti toplo, posuto parmezanom...

Коментари

Популарни постови