Pita sa ovsenim pahuljicama


 
Potrebno je:

200 g ovsenih pahuljica
300 ml jogurta
1 kašičica sode bikarbone
150 g domaćeg, kravljeg, sira
2 jajeta
260 g tikvica
1 kašičica soli

Još je potrebno:

susam za posipanje

Priprema:

1. Tikvicu oljuštiti i krupno narendati. Pouti je sa pola kašičice soli, promešati i ostaviti da otpusti vodu. Zatim je dobro rukama iscediti. Sir viljuškom izgnječiti. Pleh veličine 30cm x 20cm obložiti pek papirom i ostaviti na stranu. 

2. Jogurt sipati u odgovarajuću posudu, dodati sodu bikarbonu, promešati i ostaviti 3-4 minuta da se soda aktivira. U vanglicu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti samo koliko da se jaja povežu. Dodati jogurt sa sodom bikarbonom i umutiti. Dodati ovsene pahuljice i sjediniti ih žicom sa jajima. Ubaciti sir i dobro oceđene tikvice. Promešati kašikom i izručiti u pripremljeni pleh. Poravnati da smesa bude svuda ravnomerno raspoređena. Po površini posuti susam i ostaviti da odstoji dok se rerna ne ugreje na 200 stepeni. Staviti da se peče 30 minuta, odnosno dok površina dobro ne porumeni. Pečenu pitu ostaviti da se prohladi, ne mora da se prekriva kuhinjskom krpom, pa je iseći i poslužiti.

Za sve one koji izbegavaju brašno, ova pita je odličan predlog za doručak ili večeru. Pitu sam pravila po receptu Miljane Šimunić.

Коментари

Популарни постови