Aromatične kockice prepečenog hleba


 

Potrebno je:

150 g hleba
4 kašike maslinovog ulja
1,5 kašičica dimljene aleve paprike
1 kašičica ljute aleve paprike
1,5 kašičica belog luka u granulama, ili po ukusu
1,5 kašičica italijanske mešavine začina
soli po ukusu

Priprema:

1. Hleb isecite na manje kockice. Odgovarajući pleh podmazati sa 1 kašikom maslinovog ulja (od 4 kašike). Kockice hleba staviti u pleh, posuti ih sa dimljenom alevom paprikom, ljutom alevom paprikom (ako ne volite ljuto stavite običnu alevu papriku), belim lukom u granulama, italijanskom mešavinom začina (italijansku mešavinu začina čini bosiljak, origano, majčina dušica, nana, estragon i žalfija) i solju po ukusu. Sve dobro izmešati da se hleb obavije začinima. Preliti (sa malom kašičicom) sa 3 preostale kašike maslinovog ulja. Staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni i pecite 10 minuta. Posle pet minuta pečenja, izvaditi pleh iz rerne, promešati hleb i vratiti da se kockice hleba dopeku. 

Uživajte u fantastičnom ukusu...Ove predivne, aromatične, kockice hleba sam pravila po receptu Sunčice Stanković.

Коментари

Популарни постови