Špagete sa slaninicom i spanaćem


 

Potrebno je:

300 g špageta
300 g mesnate, dimljene, slaninice
125 g bebi spanaća (jedna kesa ili ista količina očišćenog spanaća)
2 veća čena belog luka
400 g pavlake za kuvanje
100 ml vode u kojoj su se kuvale špagete
100 g kukuruza šećerca
100 g kiselih krastavčića
100 g crnih maslinki bez koštica (mogu i zelene maslinke)
1 manja ljuta papričica
60 g izrendanog kačkavalja
1 kašičica italijanske mešavine začina
40 ml ulja

Priprema:

1. Slaninicu iseći na kraće, deblje, trake, spanać krupno iseći, beli luk sitno iseckati, ljutu papričicu iseći na krugove i maslinke samo prepoloviti. Kukuruz šećerac skuvati (osim ako ga ne koristite iz konzerve). Kisele krastavčiće iseći na kocke. 

2. U dublju posudu sipati ulje, dodati slaninicu i staviti da se slaninica prži dok ne porumeni. Dok se slaninica prži skuvati špagete po uputstvu sa pakovanja. Kada je slaninica ispržena ubaciti spanać, beli luk i ljutu papričicu. Pržiti oko dva minuta uz mešanje. Zatim dodati pavlaku za kuvanje i vodu u kojoj su se kuvale špagete. Promešati pa ubaciti italijansku mešavinu začina (u tu mešavinu ide bosiljak, origano, majčina dušica, nana, estragon i žalfija) i još jedanput promešati. Kada provri dodati narendani kačkavalj. Čim se kačkavalj otopi ubaciti oceđene špagete. Sve dobro promešati pa dodati kisele krastavčiće, maslinke i kukuruz šećerac. Promešati da se svi sastojci sjedine (ako treba posiliti, ja nisam solila jer mi je slaninica bila slana) i odmah poslužiti.

Ako volite testeninu, ovaj recept će vam se sigurno dopasti...

Коментари

Популарни постови