Brzi ručak sa piletinom
Potrebno je:
500 g pilećeg belog mesa
200 g šampinjona
1 kesica krem supe od pečuraka
500 ml pavlake za kuvanje
150 g krupno rendanog kačkavalja
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
Priprema:
1. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Odgovarajuću posudu sa nelepljivim dnom samo malo premazati uljem (ja sam koristila posudu veličine 26 cm). Piletinu iseći na kocke i staviti u posudu. Dodati šampinjone isečene na listiće koji su prethodno oljušteni (ne peru se). Posuti sa suvim biljnim začinom, mlevenim biberom i krem supom od pečuraka pa promešati. Zatim, preliti sa pavlakom za kuvanje, sve dobro promešati i staviti da se peče oko 35-40 minuta. Pet minuta pri kraju pečenja izvaditi posudu i jelo posuti kačkavaljem (edamer, čedar, gauda...) pa vratiti u rernu samo da se kačkavalj otopi. Poslužiti uz krompir pire i salatu po želji.
Jednostavno, brzo, ukusno, a cela priprema je u jednoj posudi...
Коментари
Постави коментар