Uštipci sa tikvicama i palentom


 

Potrebno je:

250 g očišćenih i izrendanih tikvica
1 jaje
50 ml kiselog mleka
1 kašika maslinovog ulja
50 g sitno narendanog kačkavalja
100 g palente
1 puna kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli

Za posipanje uštipaka:

sirove semenke suncokreta ili semenke koje vi volite


Priprema:

1. Izrendane tikvice staviti u odgovarajuću posudu, posuti ih sa kašičicom soli, promešati i ostaviti 10-ak minuta. Zatim ih dobro rukom iscediti. U dublju posudu staviti isceđene tikvice, dodati jaje i viljuškom sjediniti. Ubaciti kiselo mleko i maslinovo ulje i promešati. Dodati sitno narendani kačkavalj i promešati. Na kraju ubaciti palentu i prašak za pecivo i kašikom dobro sjediniti sve sastojke. Ako želite vi dodajte i so, ja nisam jer mi je bilo sasvim dovoljno slano. 

2. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Veliki pleh od električne rerne obložiti pek papirom pa kašikom uzimati smesu i na papiru je oblikovati u krug, debljine 5mm. Uštipke formirajte na udaljenosti jedne od drugih jer će se raširiti tokom pečenja. Ja sam stavljala po punu kašiku i izašlo je 8 komada, možete i manje da ih pravite. 

3. Uštipke posuti semenkama suncokreta (ili koje vi volite) i staviti da se peču 20 minuta. Pečene uštipke ostavite da se prohlade pa ih poslužite sa salatom koju volite, sirom, kiselim mlekom...



Коментари

Популарни постови