Francuski krompir
Potrebno je:
700 g krompira
4 tvrdo kuvanih jaja
100 g tanko sečene šunke
suvi biljni začin i mleveni biber po ukusu
Preliv:
180 g kisele pavlake
2 jaja
1/3 kašičice soli
Priprema:
1. Krompir dobro oprati i staviti da se skuva sa ljuskom. Skuvani krompir ohladiti, oljuštiti i iseći na tanje krugove. Ako se krompir "kida" prilikom sečenja, ne brinite se, to se neće primetiti. Na krugove iseći i skuvana jaja. Odgovarajuću posudu sa nelepljivim dnom veličine 22 cm - 24 cm malo nauljiti, pa poređati pola količine isečenog krompira. Posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom po ukusu pa poređati sva isečena jaja i posoliti ih po ukusu. Preko jaja poređati isečenu šunku i na kraju poređati drugu polovinu isečenog krompira. Krompir posoliti i pobiberiti po ukusu.
2. Kiselu pavlaku i jaja sjediniti žicom za mućenje pa preliti pripremljeno jelo. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni pola sata, odnosno dok površina jela ne porumeni. Poslužite ga uz salatu po izboru i uživajte...
Sa ovim jelom je nemoguće pogrešiti, dopada se skoro svakome...
Коментари
Постави коментар